%100

Monopropilen Glikol

0,00

Stokta yok

örünümü : Berrak, Renksiz Ve Higroskopik Bir Sıvı

Kimyasal Adı : 1,2,-propanediol

Kimyasal Formülü : C3H8O2

Kullanım Alanları

  • Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır. Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır.
  • Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir. Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır.
  • Ağız yıkayıcı (gargara), diş macunları, merhemler, cilt kremleri, şampuanlar ve parfümler(suyla çok fazla seyreltildiklerinde bile propilen glikol içeren çözeltiler genellikle berrak kalır)
  • Emülsiyon oluşumunda kozmetik ürünlerinde bir koruyucu olarak,
  • Kokular (esanslar) için bir solvent olarak,
  • Doğal özlerden aktif özlerini elde etmek için bir ekstrakte edici olarak,
  • Yağlayıcı olarak (örn; kozmetik endüstrisinde kullanılan makineler için) kullanılır.
  • Kozmetik ve deterjanda cilt üzerinde yumuşatma özelliği vardır, yüzey aktiflerden gelen cilt üzerindeki iritasyonu azaltmak için kullanılır. Jölede % 1-5, şampuanda % 0,5-5, kremlerde % 5-10, güneş sütünde % 5-10 oranında kullanılmaktadır.
  • Üretilen propilen glikolün yüzde kırk beş doymamış polyester reçinelerinin üretimi için kimyasal besleme stoğu olarak kullanılır .
  • Propilen glikol, düşük toksisiteli, çevre dostu otomotiv antifrizlerde etilen glikol yerine geçer . Boş yapılardaki sıhhi tesisat sistemlerini kışlamak için de kullanılır.

Ek bilgi

Ağırlık

1 L, 5 L, 10 L, 20 L